vrijdag 26 juli 2013

Bienvenue

The most visitors on this blogspot are from France, so Bienvenue! Merci de votre visite! Rendevous un autre fois pour nouvelle messages et nouvelle constructions de Mini Disneyland Paris.


7 opmerkingen:

  1. Hoi, wat ziet het er allemaal prachtig uit. Mag ik je vragen hoe je begonnen bent en met welk materiaal je de mainstreet winkels gemaakt heb. Heb je ze zelf uitgetekend of uitgeprint ergens vandaan. Ben erg benieuwd omdat het me zelf ook leuk lijkt aan zoiets te beginnen, maar dan van het Magic Kingdom. Hoor graag. Groeten Maikel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Maikel. Bedankt voor je compliment. Ik bouw alles van karton en saté stokjes. Ik teken eerst het gebouw op papier afgeleid van foto's. Ik zorg dan dat de schaal klopt. De schaal is 1:87. Dan begin ik met de voorgevel en bouw daarna het pand en evt. etalages. Achterin prik ik kerstlampjes voor de verlichting. Het eerste gebouw dat ik gemaakt heb van Main Street in de huidige versie is Main Street Transportation co. Wat leuk dat je ook een Main Street wilt bouwen. Let wel.. het kost heeel veel tijd haha. Echt. Maar t is t waard. Ik heb ook een facebook pagina: agema miniatures' mini Disneyland Paris. Alvast succes met je miniatuurversie van Disney World.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi, dank je voor je snelle reactie. Ik vond deze site ook doormiddel van je facebook. Al zo lang ben ik op zoek naar paper models van de mainstreet winkels maar die zijn nergens te vinden. Je geeft aan dat je begint met een gebouw op schaal te tekenen op papier, plak je dit dan op karton? want het resultaat ziet er helemaal niet als karton uit. Zie ik dat goed dat je eigenlijk alleen voorgevels bouwt en deze op een dusdanige manier voorop een doos op kist bevestigd zodat het eigenlijk een soort gezichtsbedrog is net zoals de echte Mainstreets (aan de voorkant prachtig uitgewerkt en aan de achterkant gewoon een blokken pand). Welk soort karton gebruik je daarvoor, aangezien karton van dozen aan de binnenkant vaak hol is, en last maar ik denk nog niet least, welke verfsoort is aan te raden? Alvast bedankt voor het beantwoorden van al deze vragen... groeten Maikel

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo again, :) Paper models zijn er idd niet van, je zult het zelf van a tot z moeten maken. Ik teken dus eerst de gevel op papier om te zien of het goed genoeg lijkt op het origineel en dat teken ik het nog een keer op karton, maar vaak in fases. Je zult merken dat de gebouwen van Main Street behoorlijk 3-dimentionaal zijn en hebben vele dieptes. Ik gebruik dik massief karton. Vroeger begon ik met pizzadozen van de supermarkt, maar dat bleek al snel te slap. Ik gebruik nu karton van de drukker. Ook verkrijgbaar bij hobbywinkels. Dit snij ik met een mesje ipv werken met een schaar. (dit heb ik in het begin ook gedaan, maar is niet handig. Inderdaat maak ik alleen de gevels mooi net als het echte park. De "lelijke" achterkant van de panden wil ik uiteindelijk afdekken met boompjes en struiken net als Disney doet in de parken. Een heuveltje met groen en voila.. Je ziet niks meer. Qua verf kun je het beste de grote tubes kopen van het merk Amsterdam. Verkrijgbaar bij V&D en hobby- en verf-winkels. Hoe tijdrovend deze hobby ook is, duur is ie absoluut niet. Behalve de treinen. Ga je ook het station maken van the Magic Kingdom?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo weer, weer bedankt voor alle info, ja station van MK is wel de bedoeling, maar daar ga ik niet mee beginnen, dat lijkt me geen doen zonder al teveel ervaring. Gebruik je dan wit massief karton? en kleur je alles dus wel met die speciale verf. Ik had gedacht dat je dat met een professionele stiftenset zou doen aangezien het erg secuur moet. Alweer bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo. Ik ben inmiddels weer bezig met bouwen na een periode van veranderingen in mijn leven. Ik ben erg benieuwd hoever jij bent met het maken van Main Street Disney World. Heb je een website?

      Verwijderen
  6. Ik gebruik gewoon grijs karton en verf het met een kwast.

    BeantwoordenVerwijderen